ÖSSZECSUKHATÓ KERÉKPÁR

 

Manapság nem lepődünk meg azon, ha valaki simán csak kerekeken közlekedik az utcán, vagy esetleg egy fura szörf szerű valamin. A technológia folyamatosan fejlődik, és a piacra szinte minden héten új termék kerül. Az egyik forradalmasított ötlet az összecsukható kerékpár. A biciklizés felszabadult kikapcsolódást biztosít mind a testnek, mind a léleknek. Vannak azonban helyzetek, amikor a kerékpár inkább teher, mint öröm. Képzelje csak magát abba a helyzetbe, amikor vonatra vagy más tömegközlekedési eszközre kell szállnia a kétkerekűjével – nem egyszerű feladat, főleg, ha a jármű zsúfolt, és Önnek már azért is meg kell küzdenie, hogy feljusson. Ha pedig a biciklije az erre kijelölt vasúti kocsiban utazik, azon izgulhat (jogosan), hogy még akkor is ott találja-e, amikor megérkezik a célállomásra, és ha igen, milyen állapotban.

 

Egy összecsukható biciklivel azonban elkerülhetjük ezeket a kellemetlen pillanatokat. Ideális munkába vagy iskolába menet, ha útközben buszra is kell szállni, ráadásul jegyet sem kell neki külön vásárolni.

 

Joggal merül fel a kérdés, hogy például reggel a nagy rohanásban kinek van ideje egy buszmegállóban összevissza csukogatni a bringáját, viszont az újfajta kerékpároknak elég csak 15 másodperc a kinyitáshoz és az összecsukáshoz. Sokan hasonlítják a camping biciklikhez ezeket az új összecsukható bringákat, ám azonban van némi különbség. Ezek az új bringák nem nyomnak többet, mint 10-11 kilógramm, szemben a campinggel ami felmehet akár 17 kilógrammig is. Ráadásul méretbéli különbségek is adódnak, ugyanis a camping biciklik sokkal nagyobb helyet foglalnak.

 

ELŐNYÖK

 

Könnyű szállítani

 

Az összecsukott kerékpár szállítása sokkal egyszerűbben lehetséges:  elfér az autó csomagtartójában, vonaton, héven, metrón és egyéb tömegközlekedési eszközökön. Ráadásul, ha összecsukott állapotban szállítod még külön menetjegyet sem kell váltanod hozzá. Utazáskor kis helyet foglal a vitorlás hajón, lakóautón, de még a repülőre is feladhatod normál csomagként.

 

Egyszerű tárolni

 

Kerékpár lopás kizárva! A bicikli tárolása kis lakásban vagy egyéb szűkös helyen, például az irodában sem okozhat többé gondot. A kis kerekű, mini méretűre összecsukható kerékpár modelleket bárhova beviheted magaddal, legyen az a posta, vagy egy kávézó. 

 

Jó teljesítmény

 

A kis kerék nem feltétlenül lassú! Az egyedi váz geometriának, a gyártási technológiának és a széles váltó áttételeknek köszönhetően  a kerékpárok a nagy kerekű városi biciklik teljesítményét hozzák. Az országúti modellek pedig kifejezetten gyorsak.

 

Szuperkönnyű

 

A modellek a legkönnyebb összecsukható kerékpárok közé tartoznak. Vázuk alumíniumból készül, így a masszív kialakítás mellett is könnyűek. Az olyan egyedi tervezési megoldások pedig, mint az összecsukott állapotban is lehetséges gurítás, illetve a vállpántos kerékpár zsákok, még könnyebbé teszik az összecsukható kerékpárok hordozását.

 

MÁRKÁK:

 

 • Tern
 • Romet
 • Koliken
 • Capriolo
 • Dahon
 • Birdy

 

 

MILYEN SZEMPONTOK ALAPJÁN VÁLASSZUNK ÖSSZECSUKHATÓ BRINGÁT?

 

 1. kerékméret
 2. összecsukás módja, típusa (vázbontással vagy anélkül is összecsukható-e)
 3. összecsukott méret
 4. ár
 5. szerszám nélküli zárás-nyitás lehetősége
 6. normál vagy hybrid kerékpár
 7. eredeti fejlesztés vagy ugyanazon termék más-más néven "logózva" mint álmárka
 8. konfekció alapmodell, gyártó vagy egyedi igényeket is kielégítő modellek
 9. összteleszkópos vagy merev vázas
 10. a kerékpár súlya
 11. sport vagy komfort modellek
 12. mennyire patinás a gyártó, név, múlt
 13. a kerékpár terhelhetősége szerint
 14. garanciális idők szerint
 15. összeszerelés helye, minősége szerint
 16. szaksajtóbeli elismerések, tesztek
 17. szín, design (nem javasoljuk, hogy ez alapján döntsünk, ha csak nem vitrin darabot veszünk)
 18. Összecsukási-kinyitási idő alapján
 19. létezik-e szállítási megoldás hozzá, koffer, bőrönd, hordozótáska
 20. tartósság
 21. testhelyzet szerint
 22. mely ország terméke

 

Ezeknek az összevetése alapján eredményképpen olyan kerékpárt tudunk választani magunknak, ami tökéletesen passzol hozzánk.