A kerékpáros nadrág

Milyen praktikus okai lehetnek a kerékpáros nadrág viselésének? Mivel biztosan sokak fejében felvetődött már a kérdés, miért van szükségünk egy speciális (és az utcainál sokszor jóval drágább) kerékpáros nadrágot viselni, a sétáláskor hordott farmer, vagy hétköznapi ruha helyett. Az alábbiakban ennek okaira próbálunk meg röviden rávilágítani.

A legfontosabb okok

– Az utcai nadrág kopik a varratok, illetve az igénybe vett részek mentén.

– Kényelmetlen, pont a nyeregnél levő varratnál nyom.

– A szabása eleve sétához, utcai viselethez lett kialakítva.

– Nem szellőzik.

– A szűkebb hétköznapi nadrágok, ahogy a farmer is, csak korlátozott mozgást tesznek lehetővé, a futónadrág egy fokkal jobb választás, de még az sem jelent megfelelő megoldást.

– (+1: hölgyek csipke alsóneműje, tangája kifejezetten kellemetlen a sportoláshoz, emiatt nem ajánljuk)

Ezzel szemben a kerékpáros nadrág (ami kifejezetten kerékpározáshoz lett kifejlesztve) mivel tud többet?

– Strapabíróbb, vékonyabb, könnyebb anyagból készült.

– Szabad mozgást tesz lehetővé.

– Páraáteresztő, lélegző anyagból készült, ennek köszönhetően nem izzadunk bele.

– Vízlepergető.

A kerékpáros nadrágok egy része ezeken túl még más szempontoknak, elvárásoknak is megfelel

– Azoknak ajánljuk az Endura városi szériáját, akik a kerékpárjukat munkába járáshoz használják, ahol az elegáns megjelenés már az érkezéskor is nagyon fontos, melyben nyugodtan érkezhetünk akár megbeszélésre is, a kerékpározáshoz mégis praktikus választás. Tökéletes párosítás a kerékpáros nadrághoz a hozzáillő galléros póló.

– A kerékpáros nadrág elől szélálló, vízlepergető, az oldalán pedig jobban szellőzik.

– Lecipzárazható lábszárrészes kialakítás.

– A combrésznél cipzáras szellőző található.

– Fényvisszaverő díszítéssel, márkajelzéssel ellátott.

A short-szerű kerékpáros nadrágok

A fentiekben a mindennapi bringások szempontjait tekintettük át röviden, de akik komolyabban használják a kerékpárjukat, de még nem versenyzők, számukra ezek a típusok még ennél is többet nyújthatnak.

– Betéttel kiegészítve igény szerint sokkal kényelmesebb. A betét patenttal rögzíthető, antibakteriális kialakítású, mint a komolyabb kerékpáros nadrágok esetében, melyek már sportolók számára kifejlesztett darabok.

– A zsebek túra esetén nagyon praktikusak, mobiltelefont, vagy a kulcsainkat tehetjük bele, de sokszor jól jöhet városban is.

A sportolók számára a gyorsaság nagyon fontos, ahogyan a légellenállás minimálisra csökkentése is. Ennek köszönhetően a sportolóknak szánt kerékpáros nadrág minimális súllyal rendelkezik, nagyon rugalmas, testre tapadó speciális technikai anyagból készült, valamint olyan, akár egy plusz bőrréteg, szinte észrevétlen, együtt mozog a kerékpáros testével.

A kerékpáros nadrágok fajtái

Lezsr fazonú városi kerékpáros nadrág 

Hossza különböző lehet: rövid, 3/4-es, combtőig vagy térd fölé érő, illetve bokáig érő.

A tépőzáras vagy cipzáras változat nagyon praktikus, melynek hossza igény szerint rövidíthető, ha kimelegednénk. Aztán ha később lehűl az idő, visszatépőzárazzuk/cipzárazzuk, és ismét hosszú nadrágban kerékpározhatunk tovább.

A ruházatunk látszólag nem tér a hétköznapi viselettől az Endura városi szériájából válogatva, így bringázhatunk is benne, majd akár egy találkozón is megjelenhetünk.

Trekking kerékpáros nadrágok

A trekking nadrágok bővebb szabásúak, emiatt túrák alkalmával is kényelmesebbek, emellett mindig komfortosan érezhetjük magunkat a vízlepergető és szélálló anyaguknak köszönhetően. A lecipzárazható lábszár a komfortérzetünket növeli, ami, ha szükséges, szűkebbre is állítható.

A kerékpáros nadrág tisztítása, karbantartása

A lélegző hatás megőrzése érdekében minden kerékpáros nadrághoz speciális mosószert ajánlunk. Mosásuk maximum 30 fokon történjen.