Üzletszabályzat - Vásárlói tájékoztató

Kérjük, rendelésének véglegesítése előtt feltétlenül olvassa el, esetleges kérdésével forduljon bizalommal az oldal üzemeltetőjéhez.

Az alábbiakban leírt szerződési feltételek a Berguson Korlátolt Felelősségű Társaság (Berguson Kft.), mint elektronikus kereskedelmi szolgáltatást nyújtó (a továbbiakban: szolgáltató) által üzemeltetett http://bestbike.hu internetes áruházban történő vásárlás jogi feltételeit tartalmazza. Ön, a megrendelésének jóváhagyásával az alábbi szerződést elfogadja, amely az Európai Unió vonatkozó 97/7/EK irányelvének szabályaira épülő 17/1999. (II.5.) Kormányrendelet , valamint a 45/2014. (II. 26.) Kormányrendelet előírásainak figyelembe vételével készült.

 

Céginformációk:

Cégnév:

Berguson Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság

Székhely:

1035 Budapest, Vihar u. 12

Adószám:

13377946-2-41

Cégjegyzék szám:

01-09-732177 (Fővárosi Cégbíróság)

A Budapesti Kereskedelmi Iparkamara tagja.

 

Felügyeleti szervek:    

Budapest III. ker. Polgármesteri Hivatal Jegyzője

1033 Budapest, Fő tér 3.

Tel: +36 1 388 77 60

Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság

1052 Budapest, Városház u. 7.

Tel: +36 +36 1 411 0115

Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara mellett működő Békéltető Testület

1016 Budapest, Krisztina krt. 99. III. em. 310.

Tel: +36 1 488 21 31

 

Online Dispute Resolution 

 

Elérhetőség, árurendelés, érdeklődés, tanácsadás:

rendeles@ berguson.hu

Tájékozódás, megrendelés:

00-24 óráig

 

Ajánlatadás, szerződéskötés és teljesítés általános ismérvei

Az oldalainkon szereplő termékeknél feltüntetett árak ajánlati árak, amelyek tartalmazzák az általános forgalmi adót. Megrendelés esetén ezeken az árakon történik a visszaigazolás. Az árváltoztatás jogát fenntartjuk.

Oldalunkon előzetesen regisztrált és nem regisztrált felhasználók - cselekvőképes természetes, ill. jogi személyek- adhatják le rendeléseiket. A Megrendelő és a Szolgáltató között, mint távollévők között kötött szerződés, a jelen dokumentumban leírt feltételek szerint akkor jön létre, amikor a leadott és megerősített rendelést e-mailben kollégáink visszaigazolják a Megrendelőnek. A Szolgáltató kötelezettséget vállal a megrendelés tárgyában a tőle elvárható legkörültekintőbb magatartás tanúsítására, a Megrendelő kötelezettséget vállal arra, hogy a megrendelt árut átveszi, és a vételárat az átvételkor kiegyenlíti.

A beérkező megrendeléseket iktatjuk, azokat kizárólag a kollégáink által e-mailben történő visszaigazolást követően tekintjük kölcsönösen elfogadott írásbeli szerződésnek; ezen szerződések (megrendelés + visszaigazolás) utólagosan visszakereshetők.

 A szerződés oly módon jön létre, hogy a Megrendelő a webáruházban kiválasztott tételeket elektronikusan megrendeli. A megrendelési folyamat során a Megrendelő megismeri a termékeket, annak paramétereit, tulajdonságait és jellegzetességeit, az árakat és fizetési feltételeket és az áru átvételének módját. A megrendelés érvényesítésekor a Megrendelő elfogadja az Általános Szerződési Feltételeket (ÁSZF, jelen dokumentum.)

A Berguson Kerékpárüzlet webáruháza egy virtuális katalógus, nem az üzlet készletlistáját tükrözi, ezért a rendelés megerősítésétől számított 1 munkanapon belül e-mailben jelezzük a Megrendelő felé, hogy a rendelését pontosan mely időpontban tudjuk teljesíteni, vagy ha valamely oknál fogva a rendelést nem tudjuk teljesíteni, erről is e-mailben értesítjük a Megrendelőt. Ebben az esetben a rendelésben szereplő kerékpár helyett több hasonló típust ajánlunk a Vevőnek, melyek közül tetszés szerint kiválasztható a megfelelő kerékpár, vagy törölhető a rendelés. A csomagokat az egyeztetést követően 1-5 nappal adjuk fel. A csomag feladásának tényéről minden esetben e-mailben tájékoztatjuk Megrendelőinket.

Amennyiben személyesen veszi át a kerékpárt, az átvétel pontos dátumáról is minden esetben e-mailben tájékoztatjuk Megrendelőinket. Ezen időpont előtt nem vehető át a kerékpár!

 

Felelősség elhárítása:

Áraink, üzletszabályzatunk változtatásának jogát fenntartjuk. Azok a honlapon való megjelenéstől számítva azonnal érvénybe lépnek.

A vásárló által megadott hibás adatokból eredő teljesítési problémákért az üzlet nem vállal felelősséget.

Az áruházban található szöveg és képanyag a vásárlók minél pontosabb tájékoztatását szolgálja. Igyekszünk azt maximális tudásunk szerint kezelni, de az esetleges hibákért, eltérésekért felelősséget nem vállalunk.

A bestbike.hu webáruház nem vállal felelősséget semmilyen az internetes hálózatban, levelezőrendszerben, bármilyen adatforgalomban felmerülő technikai vagy szoftverhibáért, és azok következményeiért.

A hazai forgalmazók készletlistái, katalógusai alapján előforduló pontatlanságokért

 

Teljesítés és elállás

A bestbike.hu webáruházon történő vásárlás kizárólag elektronikus úton lehetséges, interneten keresztül (bestbike.hu címen), lakcímre, vagy egyéb címre történő kiszállítással, illetve telephelyünkön történő személyes átvétellel.

Az internetes felületünkön olvasható vételár mindig a kiválasztott áru mellett feltüntetett bruttó ár. A feltüntetett árak nem minősülnek közvetlen árajánlattételnek, illetve olyan nyilatkozatnak, mely szerint az adott termék korlátlan mennyiségben állna rendelkezésre.

A webáruház internetes felületén feltüntetett képek a vonatkozó termék lényeges tulajdonságát hivatottak bemutatni, helyenként illusztrációk, vagy egyéb felszereléseket is tartalmaznak.

A termékkínálatunk jellemzőit a konkrét árucikk termékjellemzők oldalából ismerheti meg részletesen.

A csomagküldésre kerülő kerékpárokat a DPD Hungária Futárpostai Csomagküldő Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság által juttatjuk el a megrendelésben megadott címre. Ebben az esetben a megrendelés során a megjegyzés mezőben megadható a kiszállítás pontosabb időpontja (pl.: délelőtti, vagy délutáni kézbesítés, telefonos egyeztetés a futárral), melyhez a futár a lehetőségekhez képest próbál minél jobban igazodni. A telefonos egyeztetés nem az előre történő hely és időpont egyeztetésére szolgál, hanem arra, ha a címzett a megadott címen más módon nem érhető el, csak telefonon.

 

Teljesítésnek az áru átvétele számít, ezért kérjük, feltétlenül győződjön meg átvételkor:

    a csomagolás sértetlenségéről,

    az áru épségéről, és mennyiségéről

    valamint a rendelésben megadott és számlán szereplő tételek és árak egyezőségről

 

Eltérés esetén mielőbbi, maximum két munkanapon belüli visszajelzést kérünk.

A csomagban minden esetben megtalálható a garancia füzet és a számla, amely a megrendelő nevére és címére lesz kiállítva. Amennyiben ettől a vásárló el akar térni, kérjük azt a regisztrációkor adja meg a "számlázási adatok" alatt.

A teljesítés dátuma az áruhoz mellékelt számlán szerepel.

A számla megőrzése fontos, mert mennyiségi vagy minőségi kifogás kezdeményezéséhez feltétlen szükséges. A vásárló jogosult az áru átvételétől számított 14 napon belül a szerződéstől elállni. Erről a szándékról e-mailben és telefonon jelzést kérünk! Ebben az esetben az áru és az elküldött számla visszajuttatásáról a vásárlónak kell gondoskodnia és a visszajuttatás minden költsége a vevőt terheli. A vételárat csak sértetlen állapotú áru esetében tudjuk visszatéríteni.

 

Fizetési mód és díjszabás

A fizetés általánosságban az áru átvételével egyidőben a szállító cég képviselőjének készpénzzel történik. Ettől eltérni (pl.: előre utalás, stb.) külön írásbeli megállapodás alapján lehetséges.

Szállítási költség nincs! Díjmentesen szállíttatjuk a megrendelt kerékpárokat Magyarország egész területén.

A kerékpárokat a szállításra alkalmas dobozban, szakszerűen üzembe helyezve (használatra készen) szállíttatjuk házhoz, csak az első kereket, a kormányt és a pedálokat szereljük ki, mivel a DPD kizárólag így tudja szállítani a csomagot. Minden általunk értékesített kerékpárhoz kitöltött, lepecsételt garanciafüzetet csatolunk.

A legfontosabb tudnivalók a berguson.hu webáruházban vásárolt kerékpárokról

A kerékpárok 1 hónapos garanciális szervizelését 1 hónap, vagy 50-100 km megtétele után (maximum 2 hónap) a budapesti Berguson Kerékpár üzlet díjmentesen elvégzi, telefonos időpont egyeztetés után (Tel.: +36 1 368 42 51). Ha nincsen lehetőség a szolgáltatást igénybe venni, abban az esetben is javasoljuk az említett használat után, a kerékpár szakszervizben történő átnézetést.

Ha működésbeli, vagy minőségi kifogás lép fel a kerékpárral szemben, ezt e-mailben az rendeles@berguson.hu címen, vagy telefonon a +36 1 368 4251 számon, hétköznap 14-18h-ig jelezheti felénk.

 

Jótállás, szavatosság

Általánosságban minden általunk értékesített kerékpárra 12 hónap időtartamú jótállást adunk, a 49/2003 (7 hó 30.) szavatosságra vonatkozó GKM rendelet, illetve a 151/2003 (9 hó 22.) kötelező jótállásról szóló kormányrendelet és a 1997 évi CLV fogyasztóvédelemről szóló törvény szerint. A garanciajeggyel rendelkező termékek esetében az abban foglaltak érvényesek, melyek megfelelnek a hatályos jogszabályoknak.

A bestbike.hu webáruházban vásárolt kerékpárok garanciális ügyeinek kivizsgálása, javítása, megoldása kizárólag a webáruházat működtető budapesti Berguson Kerékpár Üzletben történik előzetes egyeztetés után!

A kerékpár a tartós fogyasztási cikkek körébe tartozik. A legfontosabb tudnivalók a tartós fogyasztási cikkek garanciális kérdéskörével kapcsolatban:

A jótállás időtartama 1 év. Ha a gyártó a fogyasztási cikkre ennél kedvezőbb jótállási feltételeket vállal, akkor azok az érvényesek!

A jótállás a kerékpár a bestbike.hu webáruház  által történő feladásának napjával kezdődik és az aznapi dátummal kiállított számlával és jótállási jeggyel bizonyítható!

Ha a fogyasztó a fogyasztási cikk meghibásodása miatt a vásárlástól számított három munkanapon belül érvényesít csereigényt, a Kerékpárház köteles a fogyasztási cikket kicserélni, feltéve, hogy a meghibásodás a rendeltetésszerű használatot akadályozza.

Vállaljuk, hogy a garanciális ügyintézésre visszaküldendő kerékpárokért/alkatrészekért előzetes egyeztetés után futárt küldünk, aki a csomagot részünkre eljuttatja. Ennek feltétele, hogy a termék a DPD Hungária Kft. üzletszabályzatában meghatározott módon be legyen csomagolva. A szállítás díja a fogyasztót terheli! A termék, fogyasztóhoz történő visszajuttatásának költségét webáruházunk átvállalja.

 

Garanciát kizáró okok:

-A kerékpárok otthoni, szakszerűtlen szerelési hibájából adódó meghibásodások, károk.

-A külső gumi kopására, külső behatásból eredő hiba.

-A belső gumik sérülése.

-A kerekekben keletkező deformációk (nyolcas, stb.).

-A hátsó váltó felcsavarodása.

-A bowdenek nyúlásából adódó váltó és fék elállítódása.

-Előírt vagy elvárható karbantartás elmulasztása.

-Természetes elhasználódás következtéből adódó kopások.

-Nem rendeltetésszerű használat.

 

Adatvédelem

A vásárlók személyes adatainak felhasználása az Adatvédelmi törvény hatályos szabályozásának értelmében történik. Minden résztvevőnek joga van elérni, helyesbíteni vagy törölni bármely, akár az összes általa megadott információt, kivételt képeznek azok a számla adatok (a számlák tőpéldányai), melyeknek megőrzésére a Számviteli Törvény kötelez.

Az eladó a vásárlók adatait a szerződés teljesítése, és a szerződés feltételeinek későbbi bizonyítása érdekében tárolja, illetve alvállalkozóinak átadja (pl.: a szállítást végző cégek). Az alvállalkozók az eladó által átadott személyes adatokat semmilyen módon nem jogosultak megőrizni, felhasználni, illetve további személyeknek átadni.

 

Vásárlói érdekvédelem

Amennyiben műszaki, vagy egyéb jellegű kifogását, vagy panaszát üzletünkben nem tudta érvényesíteni, és úgy érzi, hogy sérelem érte, jogorvoslatot a honlap elején feltüntetett felügyeleti szerveknél tehet.

A szerződéskötés és teljesítés vonatkozásában a 17/1999 (2 hó 5.) szerződés feltételeiről szóló Kormányrendelet valamint a Magyar Köztársaság Polgári Törvénykönyv paragrafusai az irányadóak.

 

 

Jó kerékpározást kívánunk! 

Berguson Kerékpárüzlet és Szerviz 

Budapest, 2017.07.31.